Thursday, May 5, 2011

CITRAWARNA 2011

Kalut! Kalut!

Now.. Pakngah Production dan Swatari sibuk dengan persiapan untuk Citrawarna 2011 yang akan berlangsung pada 21 MAY 2011 jam 8.30 malam di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.
Semua staff, crew, dancers termasuk la ngan PAKNGAH sekali sibuk dengan bahagian masing-masing.
Citrawarna satu-satunya FESTIVAL MALAYSIA yang dinanti-nanti oleh kami. Memang best.. !! Menarik! DA BOMB!! Satu Festival yang menggabungkan seluruh rakyat Malaysia pelbagai kaum. Korang boleh lihat betapa uniknya negara kita yang tercinta ni.

Kalau korang rasa korang nak datang tgk.. datang la masa fulldress pada 20 MAY 2011. Bawak la mak, ayah, kakak, abang, adik, atok, nenek tengok kemeriahan dan unik budaya kita di Malaysia.



 


P/s : Datang ramai-ramai tau!! rugi wooo kalau tak tgk.. kalau sapa yang jauh.. boleh tengok LIVE di RTM 1

Tuesday, April 26, 2011

Kaum Twilight wujud????

huh? what tha?? 
Tadi kat office tengah syok bersembang.. TERRR-perasan surat khabar atas meja MEGA by Utusan Malaysia, cover story lagi.. PUNTIANAK DI LONDON. APOO???!! ish..ish.. ini mesti kes gila tengok citer twilight nie (-_-!)

"Seorang jurutera pusat panggilan, Pyretta Blaze, 24, mendedahkan, setiap bulan mereka akan mengadakan pertemuan yang diseliakan oleh Ketua Puntianak dikenali sebagai Elders."

 "Elders yang akan memakai topeng supaya identitinya tidak terdedah akan memberi tunjuk ajar tentang di mana dan bagaimana untuk mengeluarkan darah dengan selamat." <-- sapa plak Elders ni?????? adakah die satu kaum dgn THE CULLENS?? gagagaggagag!

"Pyretta yang berasal dari Swansea berkata, biasanya dia akan menghisap darah rakannya dari bahagian leher, dada, bahu, tangan atau kaki. Dia akan masukkan taring tajamnya untuk menghisap darah dari temannya dan rasa seperti puntianak yang sebenar"


Ish.. merepek arh dunia nie.. aku pon gila gak tengok citer TWILIGHT.. tapi takde la seOBSES diorang nie. kalau betul la diorang nie puntianak kenapa diorg bangga dedahkan identiti diorang??

Welcome to Michael Adediran's Blog: Confession of a Vampire : I Drink Human Blood at Vampire Parties



p/s : Twilight Saga dan True Blood adalah salah satu citer vampire yang i paling suka! hihihihihi

Friday, April 22, 2011

Bila Si Paddlepopbuncit berjumpa dengan Mr. Boogie

Mr. Boogie : B!!
Me : ye b.. (muka tak layan)
Mr. Boogie : B.. tiak sikit.. ngeee
Me : uhmm nah ( muka takde perasaan.. sambil angkat tangan)

Me : bby.. u rasa kita sampai kahwin tak??
Mr. Boogie : Uhm.. insyaalah b.. kalau ada jodoh (erat pegang tangan aku)
Me : B!! i love you
Mr. Boogie : I love you more..
Me : I miss you..
Mr. Boogie : I miss you more..
Me : I hate u .. ihihih (nak tengok ape die cakap)
Mr. Boogie : I still love you more.. 


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



14 January 2010


Si PaddlepopBuncit <3 Mr. Boogie


// !@#$%

Thursday, April 21, 2011

Twenty5th

Tik .. tok.. tik.. tok..

Countdown to : 23rd April 2011

Makin lama makin dekat detik usia meningkat..

aiyorh! rasa macam tak percaya beb! 25 .. D.U.A.P.U.L.U.H.L.I.M.A ! dah setengah dari kalender..
Dah 25tahun ada kat alam dunia nie.. alhamdulillah, still lagi dapat bertahan dengan dugaan and cabaran Maha Esa.

Tapi teringat zaman dulu-dulu, time kecik-kecik dulu buat birthday party, best je.. setiap tahun mesti buat punya. Me with my twin couzin Nini, kitorang slalu buat sekali sebab beza umur kitorang seminggu je. SYIOK! banyak je hadiah dapat. Permainan mcm Barbie, Make-up toy set, Polypocket.. uhuhhu macam-macam lah. Tapi bila makin tua nie.. makin kurang plak hadiah dapat (pelik!) kenapa la dah tak dapat dah hadiah time dulu2.. uhuhuhuh

I have a great time when i was in young age! time tinggal dekat Kg. Baru ngan nenek, cousins semua. Kalau nak cerita satu hari pon tak abis.. but i have some collection of the pictures that i can share with u ols! ENJOY!

//nini, ME!, my lil bro megat


//masa nana's (middle) birthday yang ke-????
siap ade backdrop crew lagi kat belakang.. huuhuhuh

Wednesday, April 20, 2011

My Fat Fatty Fanny!


Oh! My Puck!

GLEE! dengan bangga i nak gitau korang I'M A GLEE ADDICTED~!!
uhuhuhuhuh..

MR. NOAH "PUCK" PUCKERMAN seriously im in love with YOU!! hahahha..
ish. ish.. ( tersedar kejap )

Last Week Episode is Valentine's day theme. Lagu yang puck nyanyi mmg sesuai untuk aku (*wah! perasan!) nak dengar lagu die? check this out!



<3<3<3 Bila la diorang nak datang Malaysia nie...!!

April suprises!

Hye Bloggers..

FYI kepada semua followers.. mesti korang cari mana pergi SWATARI punya blog kan? kan? kan? uuhuhuhhu.. jgn panik! jgn mengeluh.. blog Swatari telah pon bertukar nama ke Paddlepop Oh! Paddlepop ( yeah! that's me! peace (=_=)v ) eventhough telah bertukar menjadi blog saya.. saya tetap akan tulis perihal yang menarik mengenai SWATARI.. Now, Ia bukan hanya mengisahkan SWATARI sahaja.. tapi SWATARI dan SAYA SI PADDLEPOPBUNCIT (nggeeee!)


Now.. sepanjang akhir March and awal April, kami "THE COUZINS" telah plan untuk Mak Anjang's and Arwah Uncle's Birthday Party Celebration @ Barbera Cafe and Restaurant, Bangsar. Private event telah pun berlangsung pada 2 March 2011 lepas. Yang bestnye.. kami ingat nak la buat birthday suprise ke.. ape ke.. huhhhu bukannya kami yang suprise kat dia.. Dia yang suprise kan kita! WHY? lihat gambar di bawah




nampak tak?! nampak tak?! kat tepi tuh ada plak nama yang lain2.. huhuhuhh suprise to APRIL'S BABIES! (termasuk la aku! hihihhiihihhi).

Whatever it is, The party was awesome! ader game.. dapat hadiah.. makan sedap.. PIZZA!(sluurrp). Glam&Fabs!


p/s : Oh gosh! im getting older soon! 23rd April 2011